55 forintos vadzöldségleves tojással

Ez a leves a fotón tavasszal készült, de szezonális vadzöldségekkel bármikor elkészíthető. 5-10 perc alatt elkészül. A vadzöldségeken kívül tojás, pici zsiradék és fokhagyma kell még bele, így kijön kb. 55 forintból.
Egy gerezd fokhagymát, vajon pirítva indítom a levest, majd mehet bele, ami vadzöldség éppen van. Tavasszal komlóhajtás, kevés medvehagyma, podagrafű, pici mezei sóska, lósóska. zamatos turbolya, blansírozott csalán. Ősszel és télen, podagrafű, blansírozott csalán, zamatos turbolya, kevés tyúkhúr, mezei sóska, lósóska (pl. paréjlórom), podagrafű + só + bors. Ha megfőtt beleütjük a tojást, picit, még forr, majd lefedve áll egy kicsit magában. A pitypanglevelet, esetleg a hagymaszagú kányazsombort a tetejére vágjuk, mert nem jó, ha a keserűségük belefő. Friss zamatos turbolyával is megszórhatjuk tálaláskor. Finom, a sokféle növény megízesíti.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések