Vargányafasírt - gombafasírt

Ez a gombafasírt egy gombaszegény időben, olajban konzervált, darabos vargányából készült, de készíthető természetesen friss, előzetesen megpárollt, zsírjára sütött gombából is. Szerintem mindkettőből nagyon finom lesz.


Egy közepes méretű sárgarépát apróra reszeltem, 1 fél db salátacukkinit durvábbra reszeltem, picit besóztam őket, majd rövid állás után kicsavartam a levüket. A reszelt zöldségekhez hozzákevertem egy 1 dl-es üvegnyi olajban konzervált gombát (amiről előtte lecsepegtettem az olajat) 1 tojást, kb. 3 ek rizslisztet (helyette lehet próbálni más szárazanyaggal is, mint apró zabpehely, búzaliszt, zsemlemorzsa) sót, borsot 1 kis gerezd reszelt fokhagymát. Lágy, de formázható keverék lett. Kis gombócokat készítettem, amikből rizslisztbe forgatva formáztam meg a fasírtokat, és azonnal tettem a forró serpenyőbe. Pici olajban (a serpenyő alja épphogy olajos), tócsniszerűen mindkét oldalukat megsütöttem. Finom volt ebédhez is, és finom hidegen is kis mártogatóssal. A vargánya fűszeres olajban - készítése, konzerválása pedig  ITT található.

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonalKöszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések