Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2014. augusztus 24., vasárnap

Erdei gombás pirítósok, szendvicsek

Erdei gombával nagy kedvencem a pirítósra készített gombás ragu. 
Ezerféleképpen elkészíthető. 
Néhány ötlet:


Vajon, pici sonkával párolt tölgyfa érdestinórus, paradicsomos, zöldpaprikás ragus pirítós. 
Fűszerek: fokhagyma, só bors, petrezselyem    
  


vajon pirított sárga rókagombás és galambgombás szendvicsek, csípős zöldpaprikával

 Krémesebb, kecskesajtos, tejfölös, vajon pirított vargánya pirítóson. 
Fűszerek: kurkuma, só bors, csili

Párolt gévagombás, citromborsos, tejfölös, főtt tojásos, madársóskás szendvicskék

Téli fülőkés, sajtos, édes köményes pirítós

A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!

Egyéb szendvicsek:


vadzöldséges lencsekrémes, és vadzöldséges babsalátás szendvicskék


Szurokfüves (Origanum vulgare), Camambert sajtos szendvicskék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...