Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2017. szeptember 11., hétfő

Gévagomba lecsósan, podagrafűvel

sárga gévagomba találat mindig nagy öröm. Ezúttal lecsósan, illetve majdnem lecsósan, vöröshagyma nélkül, paradicsommal, paprikával készült, és elég sok podagrafüvet is tettem bele. Szép, friss hajtásokat sikerült szednem egy lekaszált patakparton.


Elkészítés, hozzávalók:
egy jó evőkanálnyi apróra kockázott kolozsvári szalonna
1 nagyobb csészényi csíkokra vágott gévagomba
3 nagyobb paradicsom
4-5 paprika (többféle színű)
1 nagyobb csészényi összevágott podagrafű
2 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, őrölt bors

A gévagombát csíkokra vágva a szalonna kockák zsírján, két gerezd apróra vágott fokhagymával, megsózva pirítottam, majd az apróra kockázott paradicsom felét is hozzáadva jó 10 percig pároltam a paradicsom levében. Ezután adtam hozzá a többi összevágott paradicsomot és a paprikát, valamint a podagrafű nagy részét. Egyben puhára pároltam mindent. Végül megszórtam az apróra vágott podagrafű maradékával.

gévagombások az Erdőkóstoló blogon

podagrafüvesek az Erdőskóstoló blogon

Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...