A
komló első tavaszi hajtása tényleg a legfinomabb tavaszi levélzöldségek egyike, változatosan használható, bővebben
itt az Erdőkóstoló blogon írtam a növényről. Használható levesben magában vagy más zöldségekkel, lencsével, babbal és akár hússal is; párolt zöldségként, rakott zöldségként (csőben sütve), rizottóban, tojáslepényben és fantázia kérdése, még hogyan. Ha sok van, sós befőttként vagy ecetes savanyúságként is elrakható szűkösebb napokra.
|
komlóhajtás sós, pici ecetes lében befőzve |
|
frissen gyűjtött komlóhajtás kosárban |
|
komlóbefőtt tojással, hárslevél-hagymaszagú kányazsombor salátával |
|
párolt komlóhajtás köretként |
Ajánlom ezt is:
Komlós paszulyleves (Makacska konyhája)
A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése