Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2017. március 22., szerda

Komlóhajtás, komlóspárga a kora tavasz legfinomabb vadzöldsége - ötletgyűjtemény

komló első tavaszi hajtása tényleg a legfinomabb tavaszi levélzöldségek egyike, változatosan használható, bővebben itt az Erdőkóstoló blogon írtam a növényről. Használható levesben magában vagy más zöldségekkel, lencsével, babbal és akár hússal is; párolt zöldségként, rakott zöldségként (csőben sütve), rizottóban, tojáslepényben és fantázia kérdése, még hogyan. Ha sok van, sós befőttként vagy ecetes savanyúságként is elrakható szűkösebb napokra. 

komlóhajtás sós, pici ecetes lében befőzve
frissen gyűjtött komlóhajtás kosárban
Komlóhajtásos, csalános almaleves (sós)
komlóspárgás tojáslepény 
komlóbefőtt tojással, hárslevél-hagymaszagú kányazsombor salátával
párolt komlóhajtás köretként
Komlóspárga sonkacsíkban medvehagymával,
 sajttal, zöldbab körettel
párolt komóhajtás sonkacsíkban
Komlóspárga mint spagetti helyettesítő: Lisztmentes milánói spagett

Ajánlom ezt  is:
Komlós paszulyleves (Makacska konyhája)

A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...