Levélzöldségekkel töltött lepény

Nagyon sok, 70 dkg levélzöldség kellett egy nem is nagy lepénybe, ezért a spenót, mint tömeg volt az alap a töltelékben, amihez vegyesen vad levélzöldségeket is kevertem: csalánt, zamatos turbolyát, kevés medvehagymát, pitypanglevelet és podagrafüvet.
Hozzávalók a tésztához: 400 g liszt, 1 ek. burgonyapehely, 2 ek. zabpehely, 300 ml víz, 25 g élesztő, 1 ek cukor, 2 ek zsír, 1 tk só. Töltelékhez: 700 g levélzöldség (spenót, csalán, pitypanglevél, kisebb mennyiségben zamatos turbolya, medvehagyma, podagrafű), 4 keményre főtt tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, fél ek cukor, 3 ek zabpehely, 1 ek rizsliszt. 1 ek zsír, só, bors (24 cm átmérőjű kerek pitesütő tálba). Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, fél órát hagyjuk kelni. Közben elkészítjük a tölteléket: A megmosott levélzöldségeket összevágjuk (a csalánt és pitypanglevelet előzetesen blansírozhatjuk), majd fokhagymás zsíron megpároljuk, hozzáadjuk az összevágott tojást, a fűszereket és a többi hozzávalót. A tésztát kettéosztjuk, felét a pitesütő tál aljába nyújtjuk, 1 ek zabpelyhet szórunk bele, majd a levélzöldségekkel megtöltve, a tészta másik felét a tetejére nyújtjuk, a széleket egy villával összenyomkodjuk. Sütőben (előmelegítés nélkül, 180 fokon) aranybarnára sütjük.


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések