Kucsmagombás, erdei zöldleveles rizs

Kucsmagomba szezon volt, én pedig az előző blogbejegyzés miatt felbontottam egy kis üveg házilag konzervált kucsmagombát. Nos ezzel kellett valamit kezdeni. Gombás, zöldséges rizs lett belőle, a természet által mostanában bőven kínált erdei zöldekkel, komlóhajtással, podagrafűvel, medvehagymával és hagymaszagú kányazsomborral


Elkészítés:

1 kis fej hagymát apróra vágtam, kevés zsiradékon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a rizst, szárazon átforgattam a zsiradékban, majd felöntöttem két és félszeres menyniségű vízzel + kevés tyúkhúsleves lével. Sóztam, picit borsoztam, más nem kell, mert az erdei zöldek is fűszereznek. Amikor félig késznek tűnt, hozzáadtam a konzervként már előfőzött és leszűrt gombát. Friss gomba esetén a kucsmagombát előzetesen megfőzöm. Közben kevés zsiradékon megpároltam az apróra vágott erdei zöldeket és volt egy fél sárgarépám, a szín miatt, azt is hozzáadtam reszelve. A párolt zöldeket a már szinte teljesen kész rizshez kevertem. A végén egy egészen pici citromhéjat reszeltem rá, mert frissé teszi az ételt. Készen is volt. Kányazsombor virággal díszítettem. 

További kucsmagombás receptek IDE kattintva böngészhetők

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

  1. DE szép színe van:) Én még sosem ettem kucsmagombát, nem tudom felénk terem-e, nem hallottam eddig, hogy valaki szedett volna. Májusi pereszkét szedett már az idén nagybátyám, olyan finom volt:) Nagyon szeretem az erdei gombákat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem felétek is lehetne kucsmagomba, valamelyik faj biztosan.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések