Tojáslepény komlóhajtással
A komlóhajtás ehető vadnövény. Hogy, hogyan és mikor ehető, arról IDE kattintva olvashatók a részletek. Ha van egy pár komlóhajtás, máris elkészíthető egy tojáslepény. Az olaszok szíveses készítenek belőle komlós frittatat. A komlóhajtásból sok egyéb is készíthető IDE kattintva vagy IDE katintva még bőven találhatók receptek komlóspárgás finomságokhoz. Készíthető sok más vadzöldséggel is, pl. csalánnal, zamatos turbolyával, podagrafűvel, porcsinnal, fehér libatoppal, akár sóskákkal is, akinek egyik sincs, kerti spenóttal.
Elkészítés: A komlóspárgát gőz felett párolóban megpárolom. Ha nem sok a komló, akkor kis vajon, egy gerezd fokhagymával, pici vízzel serpenyőben, fedő alatt párolom meg. A tojásokat felverem, fűszerezem sóval, borssal. Van, amikor csak tojásból sütöm minden egyéb nélkül. De finom akkor is, ha pár evőkanál tejet/tejfölt és/vagy reszelt sajtot, esetleg pici (rizs)lisztet vagy zabpelyhet is teszek bele. Ilyenkor kicsit palacsintatésztaszerű lesz. Ha nem túl sok a tojás, akkor csak serpenyőben, kis lángon lefedve sütöm, akár meg is lehet fordítani és mindkét oldalát megsütni. Ha sok tojásból készül, akkor sütőben érdemes sütni, egy nyél nélküli kerek sütőedényben. A komlóspárga mellett lehet bele más vadzöldséget is tenni, sőt sonkát szalonnát, hagymát is aki szereti.
Elkészíthető akár komlóstojásos feltétként is egy körethez, mint pl, ehhez a lósóskaszószhoz. Lósóskaszósz recept IDE kattintva található.**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése