Pitypangos tavaszi saláta

A pongyola pitypang Európa több országában is kedvelt tavaszi salátanövény, többfelé készítenek belőle valami hasonló salátát, mint ez. Egyszerű. pongyola pitypang levelei, nem csak akkor finom és hasznos, ha nincs más. Amikor már kesernyésebb a levél, akkor hideg vízben áztatva, blansírozva vagy akár előfőzve is nagyon jól használható, nem beszélve a már sokat hangoztatott erényeiről .... 


Hozzávalók: Főtt burgonya, keményre főtt tojás, bacon, pitypanglevelek, savanyú uborka, só, bors, pici zsír. Elkészítés: A baconszeletek mindkét oldalát pici zsíron megsütjük. A szalonnát kivéve, a még meleg zsírban megforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett pitypangleveleket és a kockára vágott főtt burgonyát, hozzáadjuk az összevágott tojást, uborkát, rátépkedjük a bacont, majd sózva, borsozva tálaljuk. Bővebben a pongyola pitypangról, mint ehető vadnövényről itt.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések