Pitypangos tavaszi saláta
A pongyola pitypang Európa több országában is kedvelt tavaszi salátanövény, többfelé készítenek belőle valami hasonló salátát, mint ez. Egyszerű. A pongyola pitypang levelei, nem csak akkor finom és hasznos, ha nincs más. Amikor már kesernyésebb a levél, akkor hideg vízben áztatva, blansírozva vagy akár előfőzve is nagyon jól használható, nem beszélve a már sokat hangoztatott erényeiről ....
Hozzávalók:
Főtt burgonya, keményre főtt tojás, bacon, pitypanglevelek, savanyú uborka, só, bors, pici zsír.
Elkészítés: A baconszeletek mindkét oldalát pici zsíron megsütjük. A szalonnát kivéve, a még meleg zsírban megforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett pitypangleveleket és a kockára vágott főtt burgonyát, hozzáadjuk az összevágott tojást, uborkát, rátépkedjük a bacont, majd sózva, borsozva tálaljuk.
Bővebben a pongyola pitypangról, mint ehető vadnövényről itt.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése