Húsos somos, vadsnidlinges babsaláta bodzavirágos balzsamecettel
A savanyított húsos somot ecetes savanyítással készítettem, mint bármely ecetes savanyúságot, ízlés szerint, kóstolt fűszeres lében, de a biztonságos elálláshoz ecetből 1 kg töltőtömegre számolva legalább 42 g 20% ecet szükséges. Lehet azonban fermentálva, tejsavasan is savanyítani, ahogy ITT leírtam és mutatom, azzal is finom lesz.
A szárazbabot előző nap beáztattam, majd az áztatólevet leöntve (kuktában) babérleveles, sós vízben puhára főztem. A főtt bab levét leszűrtem. A babot szeletelt lila hagymával, apróra vágott vadsnidlinggel és a savanyúságként eltett húsos sommal kevertem össze. A húsos som savanyú levéből és bodzavirágos balzsamecetből - ami édesítette is kicsit - kevertem rá kis öntetet. A babot kivéve a saláta minden alkotórésze fűszerez is. A húsos som magos, így a magokat köpködni kell, de sebaj, így is finom. Köretként vagy magában is finom és tetszetősen színes saláta. További húsos somosok az Erdőkóstoló blogon.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése