Galambgombák és vargánya friss paradicsommal, paprikával párolva
A galambgombák semleges ízű, de nagyon jó állagú, szeretnivaló gombák. Kiválóak minden gombás ételbe. Nem kell sokáig sütni-főzni sem őket, ezért pirítva is ehetők. A vargányát is nagyon lehet szeretni nagyon egyszerűen elkészítve is, pl. így is.
Elkészítés: A gombákat megtisztítottam daraboltam, kis zúzott fokhagymával, olajon, sózva pirítottam őket, levet engedtek, abban pároltam félkészre, majd apróbb kockára vágott paradicsomot és parikákat adtam a gombához, a pardicsom levét is ráöntöttem. Összeforraltam, de nem főztem lecsósra. Fűszereztem tört borssal és frissen sült, ropogós kenyérrel, kicsit mártogatva a levét gyorsan elfogyott. További vargányás étkek ITT találhatók, További galambgombások pedig ITT böngészhetők. (a gombás étel önmagában gluténmentes)
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése