Csipkebogyó-japánbirsvíz

A japánbirs termése nagyon finom, citromos ízt ad az italoknak frissen és szártíva is, finom áztatott hideg italokban és teákban is. Megszerettem. 
Ha van csipke is friss vagy szárított, érdemes akár együtt is áztatni ezeket. Mindkét gyümölcs C-vitamin tartalma magas. 



Amióta érik a japánbirs, naponta áztatom ki frissen, darabolva vagy reszelve hideg vízben és hideg helyen tartva. Finom, savanykás, illatos ital lesz. Én nem édesítem, de lehetne. C-vitamin tartalma szintén magas. A kiáztatott gyümölcsöt sem dobtam ki, egyelőre fagyasztva őrzöm, később lekvárféle lesz belőle. Más gyümölccsel is lehet kombinálni áztatáskor, a képen pl. megtört csipkebogyóval együtt áztattam, langyos vízben kezdve a (darabokra tört /vágott) csipkét, majd lehűlve hozzáadtam a szeletekre reszelt japánbirset. Úgy fél napot áztak együtt a C-vitamintartalmú gyümölcsök a hűtőben. Gyönyörű narancsos színű italt kaptam.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések