tag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post267625171742870659..comments2024-03-21T13:10:30.571+01:00Comments on Erdőkóstoló: Húsos somos sós és édes gyűjtemény: somos hab, sombefőtt, somos bab, ecetes som...Erdokóstolóhttp://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-25091420174967489452022-08-15T11:58:12.547+02:002022-08-15T11:58:12.547+02:00Ne haragudj, hogy belekontárkodom. Évtizedek óta c...Ne haragudj, hogy belekontárkodom. Évtizedek óta csinálok somlekvárt, passzírozva soha sem sikerült. vagy kevés vízben felforralom, míg megrepednek és kihűlve kézzel kimagozom, vagy ha magvaváló, akkor nyersen magozom ki. Ez nagy munka, rengeteg idő, de mi nagyon szeretjük. Én egy jó hangoskönyvet hallgatok míg órákig csak magozok.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-86162667007110704002021-08-23T10:14:27.447+02:002021-08-23T10:14:27.447+02:00Köszönöm!Köszönöm!Noémihttps://www.blogger.com/profile/15982468912423410725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-781112370339100972021-08-20T14:53:14.917+02:002021-08-20T14:53:14.917+02:00a kavart somnál, 10. kép látható, hogy már keverés...a kavart somnál, 10. kép látható, hogy már keverés közben elválik a mag, és simán átpasszírozhatóDénes Andreahttps://www.blogger.com/profile/10332987471831058406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-35609162888340377932021-08-19T10:20:28.026+02:002021-08-19T10:20:28.026+02:00Szia, köszönöm a választ, de még mindig nem tudom,...Szia, köszönöm a választ, de még mindig nem tudom, hogy ha egészen érett, hogyan szeded le a magról? Kézzel? Eszközzel? Ha igen, milyen eszközzel? Köszönöm.Noémihttps://www.blogger.com/profile/15982468912423410725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-88141898384333988902021-08-15T13:02:26.124+02:002021-08-15T13:02:26.124+02:00az érett som húsa könnyen leválik akár nyersen is ...az érett som húsa könnyen leválik akár nyersen is a magról. Ha nem egésze érett, akkor bizony én sem tudok jobb módszert, hasonlóképp csinálom, mint ahogy leírtad. Dénes Andreahttps://www.blogger.com/profile/10332987471831058406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-88849405720715976412021-08-05T12:59:41.101+02:002021-08-05T12:59:41.101+02:00Kedves Andrea!
Régi ez a somról szóló bejegyzés, d...Kedves Andrea!<br />Régi ez a somról szóló bejegyzés, de fantasztikusan jó és hamarosan aktuális... Segítségedet szeretném kérni a som átpaszírozása ügyében. Néhány éve teremnek a sombokraink, nagyon szeretjük a somlekvárt, de még nem találtam meg a módját a hatékony paszírozásnak. Próbáltam paradicsompaszírozóval (forgatható karossal), szitán áttörni kanálháttal, levesszűrőt, mindent ami eszembe jutott, de előbb-utóbb mindig oda jutottam, hogy kézzel, egyenként "murnyókáltam" le a magokról a gyümölcshúst. Így viszont 7 kg som 7 óra, egyszer megmértem. Kérlek segíts, hogyan lehet ezt hatékonyabban csinálni? Hamarosan újra érik, hál'Istennek jó sok som van a bokrokon.<br />Köszönöm szépen előre is ha válaszolsz, nagyon hálás leszek a segítségért, rengeteget kínlódtam, próbálkoztam már.<br />Noémihttps://www.blogger.com/profile/15982468912423410725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-50094609320884221462014-09-27T07:17:28.873+02:002014-09-27T07:17:28.873+02:00Én somlekvárt rakok el néha, ha hozzá tudok jutni....Én somlekvárt rakok el néha, ha hozzá tudok jutni. Imádom!Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.com