Erdőkóstoló a Gasztroangyalban, avagy a mezei iringó esete Borbás Marcsival
Megtisztelő, hogy a Gasztroangyallal együtt, még nyáron erdőt, no és rétet is kóstolhattam. Adásba most kerül ezen esemény, Gazvacsora alcímmel, sok más ehető vadnövényes, virágos kóstolóval a Biobia Porta Pajta Szálló, Mecsek Zöldút, Mecsek Ökocsali, Hétágfa Egyesület a Galagonya vendéglő részvételével.
Emlékezetes, hogy Borbás Marcsi és a stáb bátor, többi tagja is megkóstolta kedvenc vadzöldségemet. Az eredmény: nagyon finomnak találtatott a mezei iringó hajtás.
Talán bekerül a műsorba az iringó kóstolás is.
Meglátjuk szombaton (okt. 1.) a Duna TV-n, 17 órakor.
![]() |
Köszönet a fotókért Kőhidi Péternek |
![]() |
ami legjobban ízlett: mezei iringó, virághajtása, még teljes virágzás előtt finom, később fásodik |
![]() |
ilyesmiket készítek iringóból, de legjobb a réten elrágcsálni mezei iringós saláta |
![]() |
mezei iringós erdei gombaleves |
![]() |
vargányás vaj, amit az erdei büfében kóstoltunk |
![]() |
ezt is kóstoltuk a műsorban csalános csirkemájpástétom |
![]() |
plantatea a vadszeder fermentált leveléből talán ez is bekerül |
![]() |
A Pécs-szabolcsi Szent Mihály-forrásnál a jó szeműek felfedezhetik erdei hűtőnket is hideg forrásvízben |
![]() |
A stáb is kóstolgatott felvétel után.Talán, ehető volt a vargányás vaj :) |
Kőhidi Péter házi kenyerei |
![]() |
Ehető és gyógynövények kincsestára a Pécs-szabolcsi hegyi rét |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése