Őszi, erdei zöldes, fetasajtos lencsesaláta narancsos, mustáros önetettel
Nagyon sok növény ősszel újra éled, friss zöld leveleket hajt az erdőkben, mezőkön, réteken.
Így amikor a kertekben elfogynak a zöldek, van hová menni.
Úgy szedjük ezeket, hogy a növényegyed túlélje, mindig csak a frisset és keveset egy növényről!
Egy gyors saláta készült nálam ilyenek nyersen felhasznált zöldekből: tyúkhúrból, podagrafűből, csalánból, közönséges medvetalp (FRISSÍTÉS: utóbbi fajt ma már nem ajánlják fogyasztásra) fiatal levélből és főképp a levélnyélből vegyesen
(nyersen a csalánt iciripicirire kell vágni, hogy ne csípjen)
![]() |
"vadzöldes" lencsesaláta fetasajttal |
![]() |
A fenti zöldekből került a salátába a zamatos turbolyából is csak icipici került a salátába, mert az nagyon erős ízű ( képre kattintva olvasható a felirat) |
- erdei zöldek, alaposan megmosva, apróra vágva (a csalánt nagyon apróra kell vágni, egy zacsiban vágás előtt "meggyömöszölve", hogy ne csípjen)
- sós vízben főtt lencse (pár órával főzés előtt beáztatva, az áztató levet leöntve, friss vízben kell főzni)
- piros húsú, picit csípős paprika apróra kockázva
- feta sajt apróra kockázva
- Öntethez: 1 narancs leve kicsavarva, kis kanál mustár, só, bors, víz
A hozzávalókat összekeverjük, és leöntjük az ízlés szerint finomra kevert narancsos mustáros öntettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése