tag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post397871724238471588..comments2024-03-21T13:10:30.571+01:00Comments on Erdőkóstoló: Fosóka szilva - valamire ez is jóErdokóstolóhttp://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-81026634808034084452023-07-15T11:12:54.550+02:002023-07-15T11:12:54.550+02:00Mi is lekvárt főztünk belőle. Nagyon finom volt.Mi is lekvárt főztünk belőle. Nagyon finom volt.B.Szabó László Ciluhttps://www.blogger.com/profile/11897020055862550905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-47554501596711209542023-07-13T11:41:54.438+02:002023-07-13T11:41:54.438+02:00Tegnap készítettem 4kg -ból lekvárt, kimagozva és ...Tegnap készítettem 4kg -ból lekvárt, kimagozva és hagyományos módon, pl. mint baracklekvár. Nagyon fincsi lett.<br /> Molnár Attilánénoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-634448018897375242022-06-30T08:08:11.615+02:002022-06-30T08:08:11.615+02:00Az ötletkonyha link nem elérhető. A többi meg szup...Az ötletkonyha link nem elérhető. A többi meg szuper. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-14238154437313715912022-06-26T15:17:46.619+02:002022-06-26T15:17:46.619+02:00Németországban nyáron (limitált kiadásban) lehet k...Németországban nyáron (limitált kiadásban) lehet kapni Carte d' Or mirabellás jégkrémet (sárga mirabellával készül) - nagyon finom! Lepényt is sütnek mirabellából. MIndkettőt elkészítettem otthon is, és nagyon jól sikerültek. Egyébként mi mindig főzünk mirabellalekvárt (sárgát és pirosat is), szerintem a legfinomabb a világon! Mintha folyékony napfényt ennél... sütibe, palacsintába, chutney-ba, húst pácolni, mártásnak és raguba is nagyon ízletes! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-2522926615946295532021-07-16T11:36:16.173+02:002021-07-16T11:36:16.173+02:00Nálunk van egy ilyen fa és regeteg van rajta.Nálunk van egy ilyen fa és regeteg van rajta.Szokolov Gergelyhttps://www.blogger.com/profile/06182068979214298105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-32046933876356136252021-07-04T08:43:56.006+02:002021-07-04T08:43:56.006+02:00Sziasztok !
A piros fajtából,ecetet is készíthette...Sziasztok !<br />A piros fajtából,ecetet is készíthettek !!!!guszti54https://www.blogger.com/profile/11774247091844835480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-62344191584915989172018-07-02T18:59:00.618+02:002018-07-02T18:59:00.618+02:00Fosóka szilvából ugyanúgy készíthető pálinka mint ...Fosóka szilvából ugyanúgy készíthető pálinka mint a másik szilvából?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02305874275431837433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-88605209682996041472016-06-29T22:11:38.808+02:002016-06-29T22:11:38.808+02:00Sziasztok
Valaki készített már belőle bort? Nekem ...Sziasztok<br />Valaki készített már belőle bort? Nekem a piross fajta van.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16661942278675305407noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-76398717222662887842016-06-29T22:11:25.255+02:002016-06-29T22:11:25.255+02:00Sziasztok
Valaki készített már belőle bort? Nekem ...Sziasztok<br />Valaki készített már belőle bort? Nekem a piross fajta van.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16661942278675305407noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-40518205291540750722016-03-08T10:05:36.254+01:002016-03-08T10:05:36.254+01:00ezt még nem hallottam, jó név, köszi!ezt még nem hallottam, jó név, köszi!Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-48749784084390938602016-03-03T22:30:58.387+01:002016-03-03T22:30:58.387+01:00Felénk ónabónának hívják :)Felénk ónabónának hívják :)Ancsahttps://www.blogger.com/profile/07122171512404095973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-28801464513361609042015-09-10T15:10:51.042+02:002015-09-10T15:10:51.042+02:00Köszönjük József az értékes kiegészítést!Köszönjük József az értékes kiegészítést!Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-7612706474551894552015-09-10T15:10:24.638+02:002015-09-10T15:10:24.638+02:00Köszönöm Roza! Nálunk is így van ez.Köszönöm Roza! Nálunk is így van ez.Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-70053085548005550332015-08-29T08:12:26.898+02:002015-08-29T08:12:26.898+02:00Üdv az Olvasóknak! A fosóka szilva Hazánkban őshon...Üdv az Olvasóknak! A fosóka szilva Hazánkban őshonos (7- 6 000 éves) magyar szilvafajta. Neve: Mirabella. Valószínüleg mezopotámiai eredetű. Azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyek nem igényelnek gondozást, nem nemes fajták. A mirabellák legnagyobb hazai gyűjteménye - egy helybéli szerint - a vásárosnaményi Megyei Kórház kertjében található, kb. 200 fajtát őriz, a narancsízűtől a sárgabarack ízűig. Nekem is nő néhány fajta a kertemben, mindenkinek ajánlom szeretettel. Keressünk minél több receptet a felhasználásához. Jó egészséget mindenkinek!Szalkó Józsefhttps://www.blogger.com/profile/00415326467303008661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-20156129714876784552014-04-10T10:57:33.697+02:002014-04-10T10:57:33.697+02:00Én is évek óta főzök a sárgából lekvárt. Megtéves...Én is évek óta főzök a sárgából lekvárt. Megtévesztésig olyan, mintha sárgabarack lenne. A lilából készült lekvárt nem kedvelik annyira a családom tagjai, de ha a többi kedvenc lekvár elfogy, már az is jó:)Rozahttps://www.blogger.com/profile/08523274584945791015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-60912913759400940762012-08-30T18:35:27.321+02:002012-08-30T18:35:27.321+02:00Maja jóvoltából itt a Tkemali, grúz szósz fosóka s...Maja jóvoltából itt a Tkemali, grúz szósz fosóka szilvából: http://igyfozanyatok.blog.hu/2012/08/29/tkemali_szosz_azaz_tkemlisz_szacebeli_idehaza_keszitve_mezei_fosokaszilvabol<br />Köszönjük Maja!Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-6649667871075972592012-08-30T18:23:17.959+02:002012-08-30T18:23:17.959+02:00Maja köszönöm! Máris megyek hozzád!
Andrea Maja köszönöm! Máris megyek hozzád!<br />Andrea Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-3088566524438640892012-08-30T18:10:38.199+02:002012-08-30T18:10:38.199+02:00Kedves Erdőkóstoló! Köszönöm, hogy hivatkozol - a ...Kedves Erdőkóstoló! Köszönöm, hogy hivatkozol - a tényleg valóban elképesztően finom- szilvalevesemre,és segítenék a tkemális szósszal. Sajnos ide nem tudom leírni, -hosszú!- de a blogomra épp miattad feltettem a már régen kész tkemáli szósz elkészítésének elég részletes leírását. (Lányaimnak írom s a leírás abszolút kezdő lánykáknak szól, na meg teli rakom élményekkel is.) Vadakat pácolok, sütök benne, a tapakát készítem vele, kihagyhatatlan szósz a saslikhoz, finom mártás főtt húsokhoz, halakhoz, ízesítő pörköltekbe, levesekbe, salátákba, stb. <br />Vérszilvát is készítek: kompótnak, lekvárnak, sorbetnek, parfénak isteni!<br />szia,<br />MajaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15670045953115489815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-80713493807563057702012-08-17T11:31:24.764+02:002012-08-17T11:31:24.764+02:00... akarom mondani.., aki már megtette, kipróbálta...... akarom mondani.., aki már megtette, kipróbálta, írja meg tapasztalataitErdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-79579825034700912242012-08-17T07:44:53.987+02:002012-08-17T07:44:53.987+02:00Igyekszem kipróbálni, de aki már megette írjon!Igyekszem kipróbálni, de aki már megette írjon!Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-91693251462307986602012-08-16T19:49:28.246+02:002012-08-16T19:49:28.246+02:00A szószról írjatok, hiszen nagyon kívánatosnak han...A szószról írjatok, hiszen nagyon kívánatosnak hangzik és jól is néz ki a formás üvegcsékben. Kinek sikerült? Milyenek a tapasztalatok? A család mennyire fogyasztotta? Olvastam, hogy néha kenyérrel is eszik, csak úgy, felkenve.szabadszajhttps://www.blogger.com/profile/09735707251721565382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-5435847390127592342012-08-14T15:03:37.653+02:002012-08-14T15:03:37.653+02:00Köszönöm! Jól esik Tőled a dicséret! Köszönöm! Jól esik Tőled a dicséret! Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-5594895399994059552012-08-14T15:02:57.710+02:002012-08-14T15:02:57.710+02:00Szerintem a mi családunk is azért hagyta lepotyogn...Szerintem a mi családunk is azért hagyta lepotyogni egykor, mert nagyon szaporátlan szedni, és sok más gyümölcs is volt. De kell egy kis változatosság. A grúz szószt egyszer majd kipróbálom.Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-28611239536635907712012-08-14T15:00:59.160+02:002012-08-14T15:00:59.160+02:00Ezt a mézes-krémes dolgot megjegyzem! Ezt a mézes-krémes dolgot megjegyzem! Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8848273750736082489.post-6438621011437914202012-08-14T15:00:18.794+02:002012-08-14T15:00:18.794+02:00Talán érdemes keresned a környéketeken. errefelé n...Talán érdemes keresned a környéketeken. errefelé nagyon sok van erőszélen parkokban és városban is (persze ott nem szabad leszedni) Erdokóstolóhttps://www.blogger.com/profile/03525974798226837161noreply@blogger.com