2016. február 18., csütörtök

Gasztroirányok 2016 - Megkérdeztek, ezt gondolom:


A konyhakiállítás szervezői már másodszor kérdeztek meg, mit gondolok az idei gasztronómiai irányzatokról, mi lesz a három legizgalmasabb gasztrotrend idén. Nos az erdőből tekintve nehéz idén is, hasonlóképp mint tavaly előre jósolni. Nem gondolom, hogy nagy megmondó lennék, de befolyásolni azért szeretnék, mi másért lenne ez a blog is. Szeretném, ha az étkezésben egyre nagyobb igény lenne az egészségesebb és a környezetünket kevésbé terhelő helyi forrásokra és értékekre épülő élelmekre, jó lenne látni a slow food értékek előretörését.

A három terület van, aminek a kedveltségben és az elérhetőségben az előbbre jutását szívesen látnám, ezért ezt írtam a kérdésre válaszul:

"Szerintem idén az egészségesebb, szabadon tartott állati termékek (tej, tojás, hús) iránti kereslet fog nőni és nagyobb figyelmet kapnak a hazai halak és a vadhús is. Tovább nő az igény - mert egyértelműen kedveltebb lett tavaly - a természetes erjesztéssel savanyított zöldségekre. És, hogy hű legyek a bloghoz, a medvehagyma helyett, részben más gazak, illetve erdei zöldségek (csalán, salátaboglárka, porcsin) is megjelennek - nem csak a falusi vendéglátásban - hanem éttermi kínálatban is."






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...