Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2013. április 13., szombat

Zamatos turbolyás sárgarépa-krémleves



Egyszerű, finom és gyors.


A sárgarépát lereszelve, kevés fokhagymás olajon pároltam, majd zöldség főzőlével felöntve, babérlevéllel, apróra vágott zamatos turbolyával és őrölt borssal fűszereztem, sóztam. Mikor készre főtt, pépesítve, tejfölös habarást, csepp citromlevet és pici reszelt citromhéjat (utóbbi sokat dob rajta) kapott. Pépesítés nélkül is nagyon finom. Pirított zsemlekockával, reszelt sajttal vagy pirított mandula lapocskákkal is tálalható. 

Mondtam, hogy egyszerű, finom és gyors (és rövid).

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó:), főleg, hogy holnap akarok turbolyaszószt készíteni, így megvan az kiindulási alap:)Köszi

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon jól hangzik,el is fogom készíteni ezt a verziót is! Nálunk is készült, kicsit másképpen,jövőhéten már a blogon lesz a receptje, ha érdekel, majd lesd meg:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...