2013. március 26., kedd

Fűszeres vajon párolt vadzöldségek, pirított céklával, sárgarépás húsgombóccal, csicsókás krumplipürével.

A vajon párolt erdei zöld levelek nagyon finomak, egészségesek, de érdemes jól fűszerezni őket. Családom aggódik a nyersen tálalt, erdőben gyűjtögetett étkek esetleges fertőzöttsége miatt. Vadállatok által terjesztett kórokozók tényleg kerülhetnek a talajon levő zöldekre. Biztosan más is aggódik, és bár biztosan nem gyakori, de előfordulhat ez is. Alapos mosás, meleg vízben is, és hőkezelés után azonban már az aggódóknak sem kell aggódni. Tápanyag és vitaminkímélő hőkezelés pl. a vajon párolás. 



Az épphogy összevágott erdei zöldségeket (csalán, salátaboglárka, medvehagyma, podagrafű) vegyesen, fűszeres (bors, fokhagyma, pici majoránna, csipet kömény) vajon megpároltam. Színes borssal, só nélkül roppanósra pirított céklával és csicsókával vegyesen főzött krumplipürével, valamint a böjt jegyében reszelt sárgarépával "felhigított" (30 dkg darált hús, 1 közepes apróra reszelt sárgarépa, 1 közepes reszelt krumpli, 1 tojás, fűszerek), sütőben sült húsgombócokkal tálaltam.     

6 megjegyzés:

  1. Ez a sárgarépás fasírt jónak ígérkezik, ki fogom próbálni én is.Mellesleg még céklát sem sütöttem soha - lehet, azzal is meg kellene ismerkednem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom is volt a fasírt, és cékla is, én sokszor készítem télen.

      Törlés
  2. Van okosság ebben a csicsókával bolondított krumplipürében... ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...