Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2013. március 1., péntek

A tavasz első napjának piaci képei - egy éves a blog

2012 .március 1. emlékezetes dátum. Pont egy éve indítottam ezt a blogot, de majdnem el is felejtettem az évfordulót. Most jutott eszembe, miközben feltöltöttem a fotókat és címet kerestem ezeknek az üde, tavaszi, piaci állapotokat megörökítő képeknek. Ünneplésre tehát nem készültem, talán majd később. De az biztos, hogy jól emlékszem, tavaly ezen napon is ilyen szép napsütéses idő volt. Mert Pécsre ma tényleg megérkezett a tavasz és nem csak a naptárban. 
A képeken medvehagyma, kígyóhagyma ami erdei vad ehető növény és sok virág barka.
Szép tavaszt mindenkinek! 

10 megjegyzés:

 1. Nálunk tegnap volt tavasz, ma csúnya hideg idő van, de reménykedünk a szebb folytatásban:) Hú de klassz, hogy ilyen gyönyörű a medvehgyma, ez azt jelenti, hogy hamarosan a Csarnokban is kapható lesz:) Épp itt az ideje, vészesen csökkennek a készletek:)
  Boldog Blogszülinapot!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon - nagyon boldog blogszülinapot kívánok, még sok - sok évet a blognak, és ossz meg velünk ezután is ennyi érdekes, hasznos, gyakorlati információt. Olyan jó, hogy van a blogod, van aki foglalkozik azzal is, hogy sok vadon élő ehető növényünk van.
  Én is már csak a zöldekre vágyom így tavasszal, szerencsére anyumnál (igaz a fóliában, üvegházban), de akkor is otthon már csiphető a spenót, a saláta:)

  VálaszTörlés
 3. Boldog születésnapot, s még hosszú-hosszú folytatást.

  VálaszTörlés
 4. Isten éltesse ezt a blogot és a szerzőjét is. :)

  VálaszTörlés
 5. Boldog blogszülinapot kívánok! Örülök a blognak, sok érdekességet tudtam meg tőled az elmúlt évben, köszi:)!!

  VálaszTörlés
 6. @--}--}-----

  Isten éltessen, sok jó posztot kívánunk a blogodba! :)

  VálaszTörlés
 7. Medvehagymaszedők figyelmébe

  A cikket elolvasásra ajánlom a Mecseken gyűjtögetőknek !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez így van védett területen nem és csak saját szükésgletre. Az árusításhoz gyújtéshez engedély kell. Itt ugyanaz olvasható: http://erdokostolo.blogspot.hu/p/jo-tudni.html

   Törlés
 8. Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!

  VálaszTörlés
 9. Olyan jólesett a képeket nézegetni! :) Nagyon boldog blogszülinapot kívánok, továbbra is várjuk az érdekes, hasznos bejegyzéseket! :) Jó, hogy vagy nekünk! :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...