Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2013. január 8., kedd

Medvehagyma kapris, gyors, egyszerű, téli saláta

Gyors, egyszerű, téli saláta, csak hazaiból.


Hozzávalók:
Sárgarépa, félig főtt, vagy nyers cékla zöldséghámozóval széles szalagokra vágva, (esetleg hasonló módon vágva, alma is) medvehagyma kapri. Öntet: 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál lé a kapri levéből 2 evőkanál finom olivaolaj, frissen őrölt bors.
.
Medvehagyma kapri az Erdőkóstolón

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...