2012. december 20., csütörtök

Karácsonyi készülődés a pécsi piacon vadon élő növények színes kavalkádjávalKarácsonyi készülődés, színes vadnövényes kavalkáddal a pécsi vásárcsarnokban. Főképp nem ehető fajok, hanem dísznövények, gyógynövények, de ezeket most díszként árulták: csipkebogyó, galagonya, csokorban, fehér és sárga fagyöngy, seprőzanót, héjakút mácsonya kóró. Persze voltak ehető fajok is, azokról majd legközelebb.

 
 
 

4 megjegyzés:

 1. - Mint mindig - nagyon hangulatosak a fotóid ! Annyira szép az ezüstfenyő-fehér fagyöngy kombináció. Ünnepi. Már csak pici hó hiányzik róla...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Aranyos fodorka, köszönöm! Nekem is tetszett. A fehér Karácsonyt én is várom! Bár felénk még maradt kis hó, de szebb úgy az ünnep.

   Törlés
 2. Csudálatos hely lehet ez a pécsi vásárcsarnok!!! Nagyon örülnék, ha felénk is találnék hasonlót... Nagyon szépek a képek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a legtöbb nagyvárosban szeretem a vásárcsarnokokat, de régen jártam már máshol. Sajnos a pécsi szerintem kicsi. De örülök annak, hogy nem csak a kereskedő zöldségesek árulnak, hanem sok őstermelő saját zöldségét, gyümölcsét, egyre több a saját készítésű lekvár, házi sajt, tej, edei gomba, termesztett gomba. Jókat beszélgetek is fotózás közben. Ma még kis karácsonyi ajándékot is kaptam.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...