Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2012. szeptember 6., csütörtök

Múltbatekintő jókönyvajánló: Klímatörténet, aszályok és ínséges idők

Mindig igen nagy érdeklődést váltanak ki az Erdőkóstolón a múltba tekintő bejegyzések, mint a pár nappal ezelőtti, aszályokról, ínséges évekről, ínségtáplálékokról az elmúlt 1500 évben (itt) szóló is. Akit még bővebben érdekel a téma, ajánlom ezt a könyvet is: 

Közben sikerült a világhálón is rábukkannom a pár bejegyzéssel előbb idézett könyvecskére, aki elolvasná teljes egészében, itt találja:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...