Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2012. szeptember 25., kedd

Csipkebogyós, túrós, barackos rétes

Csak egy ötlet: A friss csipkebogyó pépet (kimagozott, lefagyasztott, majd felengedve pépesített csipkebogyó) kis kiegészítő savanykás ízként, túrós, barackos rétesbe, a túró tetejére töltöttem egy csíkban. A rétes kész lap volt; a túró töltelék: túró, tejföl, kevés lágy zabpehely, kockára vágott őszibarack, méz, csipet só. 


További csipkés: 





10 megjegyzés:

  1. Nagyszerű ötlet! Szerinted használhatnám így a boltban kapható, szárított csipkebogyót is, ha beáztatom és megpuhul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa, köszönöm. és igen használható száraz csipke is. A csipkeitalnál le is írtam azt hogyan érdemes.

      Törlés
  2. Nagyon guszta lett! :) Jó ötlet, biztosan még finamabbak így a sütik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka! Tényleg finom lett. Bár nekem szinte minden fajta, ízű, töltelékű rétes jöhet.

      Törlés
  3. Szuper ötlet és biztosan nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tulajdonképpen együtt voltak az asztalon a túró és a csipke, és gondoltam egy próbát megér!

      Törlés
  4. Hogy neked milyen jó ötleteid vannak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Szerintem ez bárkinek eszébe jut, ha ilyen témájú blogot ír.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...