Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2012. április 21., szombat

Erdei-piaci körkép április végén

A nagy szárazság és az elmúlt két heti hideg sem kedvez a gombáknak. A más években gombáktól roskadozó piaci pultok helyett, most elvétve látni gombát. Májusi pereszke, kucsmagomba, judásfülgomba ami előfordul. Az ehető vadnövények közül kapható még medvehagyma, van aki csalánt is árul és salátaboglárkát, és szinte mindig van vadsnidling.

Salátaboglárka, medvehagyma, vad snidling és májusi pereszke
Egyik kedvencem a judásfül gomba
Ízletes kucsmagomba

Cseh kucsmagomba


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...