2012. március 6., kedd

Medvahagymás rágcsálnivaló

Medvehagymás - sajtos rágcsa:

kb. 3 maroknyi medvehagyma apróra vágva 
25 dkg reszelt sajt 
20 dkg zabpehely (jobb a lágy)
5 dkg zabpehelyliszt (de más liszt is jó)
5  dkg szezámmag pehely
2 tojás
fél doboz 2 dl -es tejföl
fél cs. sütőpor
só, bors

Összegyúrva, pihentetés után, kis korongokat alkotva, tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon sül. Más fűszerezéssel is elkészíthető. Minél laposabbak a korongok, annál ropogósabb. Szilikonos sütőlapon a legjobb sütni, mert ragad a sajt.  A rágcsa alapja ez a satos tallér, de már olyan sokszor sütöttem, hogy átalakult kicsit.

Medvehagymás, sajtos rágcsa


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...