2012. március 17., szombat

Ehető vad növények könyvajánló salátaboglárkalevessel

Ma egy kis könyvajánló.

Folyamatosan igyekszem bővíteni a blog oldalait, elkezdtem az ajánlott irodalmat is feltölteni. Néhány könyvtárakban is elérhető, jól használható könyv a témában:

Varró Aladár Béla: Gyógynövények mint háziszerek - A fitoterápia népies ismertetése. -  Ehető gyógynövények és gyümölcsök háztartásbeli felhasználása, valamint szerepük az embergyógyászatban. Első kiadás éve 1926. (Black&White Kiadó) 187. oldal.

Dr. Radics László: Takarékos gazdaasszony - A természet éléstára 1999. 116 oldal. - 30 növény bemutatása, felhasználása.

Dr. Radics László: Ételek erdő, mező növényeiből 123 oldal. - 30 növény bemutatása, felhasználása.

Pamela Forey - Cecilia Fitzsimons: Ehető növények - Kis természethatározó - Az erdőkben, és a mezőkön gyűjthető gyümölcsök, zöldség- és fűszernövények színes képekkel illusztrált leírása. 1994. - 121 oldal.

Gertrud Scherf: Vadon termő zöldségek és gyümölcsök - Felismerésük, gyűjtésük, elkészítésük. 2006. 128 oldal.

Eva-Maria Dreyer - Wolfgang Dreyer: Vadnövények, bogyók és gombák felismerése, gyűjtése, felhasználása.119 recepttel. Sziget Kiadó 2010. 173 oldal.

És hogy egy kis főzés is legyen,
salátaboglárkalevest ajánlok tojásrántotta betéttel Annamari blogjáról, innen: Krókusz süt-főz
Annamari botanikus, jól ismeri az erdőt, és családi hagyományként süt-főz az erdőből.
Salátaboglárka levelek. (Virágzás előtt ! ollóval ! szedhető)
A salátaboglárkáról korábban itt írtam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...